GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - MEHMET BEDRİ İNCETAHTACI İLKOKULU

Nis

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlanmıştır. 1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılmaktadır. Dünya'da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye'dir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda da tüm Türkiye'de olduğu gibi coşku ve sevinç ile kutlandı.

Nis

2 NİSAN DÜNYA OTİZM FARKINALIK GÜNÜ OKULUMUZ ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETMENLERİ VE ÖĞRENCİLERİ TARAFINDAN ÖZVERİ KUTLANDI

Mrt

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ OKULUMUZDA COŞKU VE HEYECANLA KUTLANDI

Mrt

İSTİKLAL MARŞIMIZIN KABULÜNÜN 103. YILI OKULUMUZDA COŞKU İLE KUTLANDI.

Şbt

DİLİMİZİN ZENGİNLİKLERİ PROJESİ KAPSAMINDA OKULUMUZDA YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALAR

Şbt

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ÖĞRETMENLER KURULU TOPLANTIMIZ YAPILMIŞTIR.

Ock

OKULUMUZDA VELİLERİMİZE YÖNELİK OLARAK BEZ BEBEK VE TEL KIRMA KURSLARIMIZ AÇILMIŞTIR. 1 DÖNEMDİR FAALİYET GÖSTEREN KURSLARIMIZ 2. DÖNEMDE FAALİYETLERİNE DEVAM EDECEKTİR. VELİLERİMİZİN YAPTIKLARI ÇEŞİTLİ ÜRÜNLERİN FOTOĞRAFLARI AŞAĞIDA PAYLAŞILMIŞTIR. YIL SONUNDA HOCAMIZIN VE VELİLERİMİZİN ÜRÜNLERİNİ İÇEREN BİR SERGİ DÜZENLENECEKTİR.

Ock

OKULUMUZDA 2,3 VE 4. SINIFLAR ARASINDA BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLEDİK. BÜTÜN SINIFLARIMIZIN KATILIM GÖSTERDİĞİ YARIŞMADA KIYASIYA BİR REKABET VARDI. 1. LERİN 1 SORU FARKLA KAZANDIĞI YARIŞMAMIZ DA OKUL 1. LERİMİZ; 2. SINIFLAR ARASINDAN 2/E ,  3. SINIFLARDA 3/C  VE 4. SINIFLAR ARASINDAN 4/A SINIFIMIZ OLMUŞTUR. TÜM ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERİMİZİ KATILIMLARI VE BAŞARILARINDAN DOLAYI TEBRİK EDER BAŞARILARININ DEVAMINI DİLERİZ.

Ara

Fransızlar 29 Ekim 1919´da Kilis´i, 5 Kasım 1919´da Antep´i işgal ettiler. 1920 yılının başında ise ünlü Antep Savunması başlamış oldu. 1 Nisan 1920´de başlayan Gaziantep savunması 11 ay sürdükten sonra açlık yüzünden sona ermiştir. Savunma süresince Fransızlar şehre 70.000 mermi atmış, 6.317 Antepli şehit olmuştur. Bu olağanüstü savunma sonunda Türkiye Büyük Millet Meclisi 6 Şubat 1921 tarihli toplantısında Antep´e "Gazi" unvanını vermiştir.15 Mart 1921 tarihinde Londra´da Türk Dışişleri Bakanı ve Fransız delegasyonu Antep, Adana ve çevrelerinin Türklere geri verilmesi hususunda mutabakat sağlamıştır. Nitekim bu antlaşma Ankara Antlaşması ile son şeklini almış ve 25 Aralık 1921´de son Fransız askeri Antep´ten ayrılmıştır. Her yıl 25 Aralık Antep’in kurtuluş günü olarak kutlanmaktadır.

Ara

DENEMEDE DERECE YAPAN ÖĞRENCİLERİMİZLE BERABER ŞAHİNBEY GELENEKSEL TÜRK SPORLARI MERKEZİNE GEZİ DÜZENLEDİK. ÖĞRENCİLERİMİZ AT BİNME, OK ATMA, SATRANÇ VE MANGALA GİBİ ÇEŞİTLİ AKTİVİTELERE KATILDILAR.

Kas

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜMÜZ İDAREMİZİN İNCE DÜŞÜNCESİ İLE DAHA DA GÜZELLEŞTİ.

Kas

OKULUMUZ OKUL AİLE BİRLİĞİ TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK. YENİ OKUL AİLE BİRLİĞİ ÜYERELİMİZİ BELİRLEDİK.

Ekm

CUMHURUYETİMİZİN 100. YILINDA ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINI MİNNETLE ANDIK, COŞKU VE HEYECAN İLE CUMHURİYET BAYRAMIMIZI KUTLADIK.

Ekm

OKULUMUZ GENELİNDE ÖĞRENCİLERİMİZDEKİ TEMİZLİK VE DÜZEN ALGISINI GELİŞTİRMEK, DAHA TEMİZ BİR ORTAM SAĞLAMAK AMACI İLE HER HAFTA OKUL ÖĞRETMENLERİNDEN OLUŞAN TEMİZLİK KOMİSYONUNUN BELLİ TEMİZLİK KRİTERLERİ SONUCU SEÇTİĞİ SINIFLARIMIZA ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER VE KUPA VEREREK YIL SONUNA KADAR ÇOCUKLARIMIZA TEMİZLİK ANLAYIŞINI AŞILAMAYI AMAÇLADIK. 1. HAFTA 4/A SIFIMIZ, 2. HAFTA 3/D SINIFIMIZ 3. HAFTA 4/D SINIFIMIZ KUPAMIZI VE ÖDÜLÜ KAZANDILAR. 4. HAFTA ÖDÜL KAZANAN SINIFLARIMIZ 1/A, 2/C, 3/A VE 4/D SINIFLARIMIZ OLDULAR, 5. HAFTADA OKULUMUZUN EN TEMİZ SINIFLARI 1/F, 2/B,3/B VE 4/A SINIFLARIMIZ OLDU 6. HAFTA  OKULUMUZUN EN TEMİZ SINIFLAR 1/F, 2/A, 3/D VE 4/D OLDULAR. ÖĞRENCİLERİMİZİ VE ÖĞRETMENLERİMİZİ TEBRİK EDERİZ.

2. DÖNEM İTİBARİ İLE TEMİZ SINIFLARIMIZI SEÇMEYE DEVAM ETTİK BU HAFTA 1/E, 2/C, 3/C VE 4/A SINIFLARIMIZ OKULUMUZUN EN TEMİZ SINIFLARI OLDULAR.